Dynamo-fans attackerar fyra svarta fotbollstrojor

Dynamo-fans attackerar fyra svarta fotbollströjor hävdade de hade
Uefa har lanserat en formell undersökning av händelserna kring förra veckans attack mot fyra svarta fans under Dynamo Kyivs Champions League-rubbning mot Chelsea.
Den ukrainska klubben kunde ännu allvarligt straffas som ett resultat av det senaste utbrottet av rasism i europeisk fotboll, men meddelandet från Europas fotbolls styrelse överraskade några som hade förväntat sig att genomföra ett straff snarare än att initiera det som kan vara en långvarig utredning.
Det var utbredd chock efter uppkomsten av fotografier, som erhölls av anti-diskrimineringsnätet Fare och passerade till Uefas disciplinorgan, som tycks visa en grupp Dynamo-fans som fotbollströja attackerar fyra svarta män efter att ha spottat dem i en angränsande sektion av sittplatser.
När männen, som också stödde Dynamo, försökte fly, verkade de attackera av andra fans i stativet.
Uefa hade redan öppnat disciplinära förfaranden mot Dynamo Kyiv på tre anklagelser, inklusive ett av rasistiskt beteende av anhängare på den olympiska stadion i den ukrainska huvudstaden.
Kroppen bönade också Dynamo 15 000 € tidigare i år efter deras fans rasistiska beteende under en Europa League-match mot Everton förra säsongen.
Efter att Spilchenko kommenterat orsakat ett skrik, gav stadion ett uttalande på sin Facebook-sida som hävdade fotbollströja att de hade tagits ur sitt sammanhang. Ett antal ukrainska fans och journalister uttryckte uppror på kommentarer om sociala nätverk.
Racism i fotbollsmatcher är stor i Ukraina och Ryssland, men myndigheterna har en tendens att avfärda frågan, antingen förnekar incidenter eller föreslår att de inte har ett rasistiskt motiv.
Igor Kochetov, vice presidenten för den ukrainska fotbollsförbundet, verkade inte ta problemet på allvar i kommentarerna till den lokala tidningen Vesti efter Chelsea-matchen.
Dynamos vice president, Alexei Semenenko, lyckades till och med skylla på händelsen på Kreml, vilket innebar att händelsen skedde till förmån för ryska TV.